top of page

Verwerking vergunningsplichtige materialen

In plaats van langdurige opslag bij de COVRA in Vlissingen zijn er op de deponie-Maasvlakte diverse partijen radioactief afval nuttig toegepast als slibstabilisator. Samen met Applus+ RTD heeft Amart Procestechnologie de verschillende materialen onder strikte normen geshredderd, waarna het verkleinde materiaal als stabilisator in de grondreinigingsresidu kon worden ingezet.

Het eerste project gaat om circa 15 ton FerroZirkoniumSilicaat en 8 ton Columbiet welke beide op een terrein van een bedrijf in Moerdijk via de RTD waren opgespoord. Verder is er in een tweede project nog een partij van circa 45 ton Slakkenwol en circa 5 ton Sludge verwerkt.

 

Amart Procestechnologie heeft in opdracht van Gansewinkel-Minerals de verwerking van bovenstaande partijen op zich genomen. De partijen zijn uiteindelijk met succes, onder streng toezicht van Applus+ RTD, in enkele  weken tijd verwerkt. Het eerste project heeft in december 2012 gelopen en in februari 2013 heeft het tweede project plaatsgevonden.

 

Door de radioactieve stromen op deze manier in te zetten wordt de radioactiviteit verlaagd naar een toegestane hoeveelheid en kan de zo verkregen bouwstof zonder problemen worden ingezet. Het gestabiliseerde slib is als bouwstof ingezet op de deponie Maasvlakte.

bottom of page